top of page

"De wensen en behoeften van ouders staan bij mij centraal."

Melissa van Wengerden

Certified Baby Sleep Consultant

Mijn naam is Melissa van Wengerden, jarenlang werkzaam geweest als gastouder en momenteel druk bezig met de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Vanuit deze studie is mijn interesse voor slaap ontstaan, en ben ik nu gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach!

Als gastouder heb ik jarenlang gewerkt bij gezinnen thuis met kinderen in verschillende leeftijden, variërend van één dag oud tot acht jaar. In mijn werk deed ik van alles; kindjes naar school brengen, ophalen, leuke activiteiten als ze vrij waren maar ook koken en naar bed brengen als de ouders later thuis kwamen. In mijn werk als gastouder kwam ik erachter dat ik verder wilde studeren met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen, daarom ben ik de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen begonnen aan de VU. 

Tijdens deze opleiding heb ik ontzettend veel geleerd, echter ontbrak het onderwerp slaap. Het onderwerp dat naar mijn mening ontzettend belangrijk is als we het hebben over de groei en de ontwikkeling van kinderen en daarnaast iets waar veel ouders mee worstelen. Om ouders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden ben ik ervan overtuigd dat we moeten beginnen met de basis: voeding en slaap. Om deze reden heb ik de opleiding tot baby- en kinderslaapcoach succesvol afgerond!

 

September 2022 zal ik mijn werkzaamheden uitbreiden met opvoedondersteuning, dit na het behalen van mijn bachelor. September 2022 zal ik starten met de master Pedagogische Wetenschappen, waarna ik alle kennis in huis heb omtrent opvoeding en ontwikkeling!

Mijn achtergrond

Bachelor of Sience (BSc)

Pedagogische Wetenschappen

Vrije Universiteit Amsterdam, 2022

Deze opleiding heeft mij veel pedagogische kennis verschaft over de ontwikkeling van kinderen, alsook welke factoren die ontwikkeling positief en negatief kunnen beïnvloeden. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik de mogelijkheden en behoeften van kinderen en jongeren bepaal en wat er nodig is om een eventuele ontwikkelingsachterstand bij te sturen. Deze kennis zal ik verder gaan uitdiepen tijdens mijn master opleiding!

Master of Sience (MSc)

Pedagogische Wetenschappen

Vrije Universiteit Amsterdam, 2023

De bachelor opleiding Pedagogische Wetenschappen heeft mij veel kennis en inzichten geboden, echter krijgt in deze master de verbinding van theorie en praktijk concreet vorm. Zo zal ik tijdens deze master precies leren hoe het plannen, uitvoeren en evalueren van hulpverlening in de praktijk plaatsvindt. Op deze manier kan ik ouders straks ook helpen bij complexere opvoedingsvragen!

Gecertificeerd

Baby Sleep Consultant

Baby Sleep Consultant, 2022

Er is tegenwoordig veel keuze in opleidingen voor een baby- en kinderslaapcoach. Twee van de belangrijkste redenen dat ik voor Baby Sleep Consultant heb gekozen is dat deze opleiding zich enkel en alleen baseert op wetenschappelijke feiten en dat ik gedurende deze opleiding veel praktijkervaring heb op kunnen doen door zestien gezinnen te begeleiden. Tijdens de gehele opleiding heb ik begeleiding gekregen van mijn mentor, waarbij ik niet een one-size-fits-all-aanpak heb geleerd, maar ik heb geleerd hoe ik een aanpak op maat kan bieden. Alleen op deze manier ben ik ervan overtuigd dat de slaaptraining een positieve en succesvolle ervaring zal zijn. 

Gastouder

2016-2019

In mijn werk als gastouder heb ik jarenlang gewerkt bij gezinnen thuis met kinderen in verschillende leeftijden, variërend van één dag oud tot acht jaar. In mijn werk was ik hele dagen bij de gezinnen thuis en nam ik de zorg van de kinderen op mij zodat de ouders zorgeloos naar hun werk konden gaan. Mijn verantwoordelijkheden varieerden van de kinderen naar school brengen, ophalen, zwemles, koken, naar bed brengen en vooral leuke dingen doen als de kinderen thuis waren!

 

Vanuit dit werk is mijn interesse voor de ontwikkeling van kinderen ontstaan en ben ik uiteindelijk verder gaan studeren. 

bottom of page